Glutenfri hallonpaj

Efter årets förmodligen sista hallonplockning, begav jag mig hemåt för att slänga ihop en paj. Denna gång fick det bli en glutenfri variant, utan vitt socker. Lat som jag är orkade jag inte göra egen vaniljsås denna gång, men som tur är har ju Oatly skött den biten galant, med sin havrebaserade! 
 
Recept på hallonpaj
 
Ingredienser: 
- Hallon (tillräckligt mycket så det täcker hela pajformens botten.)
- 0,5 dl honung (eller 0,75 dl socker om du föredrar det.)
- 1,5 dl glutenfria havregryn.
- 0,5 dl grovt hackade, eller krossade mandlar. (Hasselnöt funkar också.)
- 0,5 dl solrosfrön.
- 1 tsk kanel.
- 1 dl glutenfritt mjöl.
- 1,25 dl mjölkfritt margarin blandat med rapsolja.
 
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Smörj formen lite med mjölkfritt margarin.
3. Fördela hallonen över hela den ugnssäkra formen, så det täcker hela botten.
4. Blanda de övriga ingridienserna i en skål, så det blir en smulig deg. Bred sedan degen över hallonen.
5. Grädda hallonpajen mitt i ugnen ca 20 min. Servera med Oatlys vaniljsås!
 
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback