Sunset is the opening music of the night

Hallå där! Vecka 30 lider mot sitt slut och det kunde inte avslutas bättre än med en vacker solnedgång. Det är något med solnedgångar som får mig att bli varm i hela kroppen. Älskar det. Finner någon slags ro när jag kollar på solnedgångar. Det där skarpa, men ändå relativt mjuka, varma ljuset och lugnet som det medför. Magiskt. Nu har vi bara en vecka kvar tills starskottet för vandringen runt siljansleden drar igång. Om vi är nervösa och peppade? Jajamen! Planeringen är i full gång och än så länge har vi allt under kontroll. Är ni lika taggade som vi? Finns det något speciellt ni skulle vilja se under våran vandring? Kommentera gärna isåfall! 
 
Motljusbilder har blivit en favorit hos mig också. Även fast jag ännu inte riktigt behärskar tekniken att ta bilder i motljus så är det hilmla kul att försöka i alla fall, och man måste ju börja någonstans för att kunna bli bättre, eller hur? 
 
 
Fick sällskap av en flock med ankor också. Himla trevligt! 
 
/Hanna
 Mora 2000

Hej på er! Så var det fredag igen och jag har äntligen köpt mig en kniv. Denna blir perfekt när vi ska iväg och vandra. Köpte min kniv på den nya Moraknivs-butiken i Mora centrum. En väldigt mysig och välorganiserad butik. Ett tips om ni turistar i Mora, eller bor här permanent och vill införskaffa er en riktigt bra kniv. Fick betala cirka 250 riksdaler för denna skönhet. Lite fakta om kniven från Moraknivs officiella hemsida: 
 
"Går det att säga att en kniv kan få ikonisk status? Om inte annat kommer Mora 2000 väldigt nära. När en jägare eller fiskare pratar om sin "Mora" är det med största sannolikhet den här modellen som avses. Med sitt profilslipade blad av rostfritt stål och gummerade grepp är det förståeligt att den dykt upp på jaktpass, vid skogstjärnar och lägereldar runt om i Sverige sedan den först introducerades i början av 90-talet".
 
Klicka på någon utav bilderna för att komma till en återförsäljare av kniven. Just nu har Outnorth reducerat pris på kniven! 
/HannaPinberget

Varje gång jag varit vid Långsjön, har jag funderat över det där berget på andra sidan sjön. Hur der det ut på toppen? I måndags gjorde jag slag i saken! Jag och Astrid skulle upp för berget, närmare bestämt Pinberget.
 
Det var väldigt varmt och kvavt i måndags, med växlande molnighet. Även fast Pinberget inte är speciellt högt, blir det ändå varmt att vandra uppför, genom all terräng i sådan värme. Särskilt med ett barn hängandes fram, en fullproppad ryggsäck, och en kamera runt halsen. Vi startade turen vid Långsjön, som ligger nedanför Pinberget.
 
Måndagens utstyrsel, såhär mina vänner, ser en mänsklig packåsna ut!
 
Vackert naturområde kring Långsjön.
 
Påväg mot Pinberget passerade vi den här gamle räsern, som minst sagt blivit märkt av tidens tand. #Rost
 
Vacker vy påväg mot toppen. Nedanför ser ni Långsjön.
 
Pinberget bjöd inte bara på fin utsikt längst färden, utan även på en hel del vildhallon! Detta goa fynd förgyllde verkligen denna redan härliga måndag!
 
Något man aldrig får glömma när man är ute, är att stanna upp och verkligen se sig omkring. Njuta av allt det vackra runt omkring en. Sista biten upp var ganska stenig och lite brant. Men det gick bra att ta sig upp, trots att jag hade Astrid fram och ryggsäcken bak!
 
 
Framme på toppen. Vet ni vad som nästan är oslagbart?! Den där känslan när man äntligen får slänga av sig all packning! Hur som helst, härifrån kan man se bland annat Lokberget och Hälltjärn. Går man till andra sidan av Pinberget kan man se Davalmyren, men dit gick vi inte denna dag. Här befinner vi oss på ca 470 meters höjd. 
 
På toppen passade jag och min lilla Astrid på att plocka lite blåbär!
 
När vi styrde kosan hemåt igen, passade vi såklart på att även plocka lite vildhallon.
 
 Denna bild får avsluta detta inlägg från våran måndags- vandring. Bakom träden ser ni skymten av Pinberget.