Den gamla spinnrocken

Godmorgon, godmorgon! Hoppas ni sovit lika gott som mig. Vet ni en sak? Inatt fick jag sova hela natten! Utan att bli väckt en endaste gång. Astrid sov som en sten, likaså gjorde jag. Underbart. Det där med att äta en rejäl skål med gröt på kvällen är bra grejer det. Annars brukar det oftast bli att det ska ammas under natten. 
 
Hur som helst, idag ska vi åka till Mångberg tillsammans med min syster och hennes barn. Eftersom hon fyllde år igår tänkte vi fortsätta födelsedagsmyset med att äta lite gott, bada och njuta av värmen. Förresten, igår fick jag hem min kära spinnrock... Den har stått på tork då jag oljat in den, visst blev den fin? Spinner värre än katten gör den också! 
 
För er som inte riktigt vet vad detta är för en märklig sak, kan jag dra lite snabbfakta. Spinnrocken är ett redskap som används för att spinna tråd och garn från fiber.  Sprinnrocken har sitt ursprung i hjulrocken, och den har sitt ursprung i den orientaliska kulturen. Till skillnad från från hjulrocken har spinnrocken en vingspindel, samt en trampa. Den är lite mer effektiv än hjulrocken, och ger en hårdare tråd. 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback