Handgjorda drömfångare & mandalas

Görs drömfångarnas fjädrar rent på något vis? Eftersom dom oftast är från vildfågel?
Självklart! Först tvättas dem lätt av med ättiksprit. Och sedan är det frysmetoden som gäller! I tio dagar fryses fjädrarna in, sedan tas de upp för att ligga och tina i ca 3 dagar. Då ägg och liknande hinner utvecklas. När dessa tre dagar gått, åker fjädrarna in i frysen igen för att förgöra de kvalster och lort som finns kvar. Som avslut görs dem rent lite lätt med ättiksprit för att sedan luftas av.
Så du kan tryggt hänga din drömfångare/mandala/medicinhjul ovanför huvudet utan att behöva oroa dig för kvalster och andra otrevligheter.
 
Vad skiljer dina drömfångare med drömfångare man oftast hittar i butiker och på många marknader?
Mina drömfångare är gjorda på det traditionella sättet, där det är ett hål i mitten av drömfångaren, istället för en pärla. Drömfångare man ofta kan se på marknader eller i affärer, är det ofta sådana med en pärla i mitten. Och dessa är egentligen bara en dekoration. I den riktiga drömfångaren, som ska fylla sin funktion, ska hålet vara fritt, och pärlorna runt hålet. Sen är de såklart gjorda med omsorg, då jag lägger ner tid på varenda drömfångare som görs. Fjädrarna kommer i de festa fall från vilda fåglar, bland annat från tjäder, då jag personligen anser att vilda fåglar som flyger i vildmarken trots allt är ett med naturen, och bär på så mycket mer styrka och karaktär än en köpt fjäder från närmaste butik. Man ska även komma ihåg att vildfågelfjädrar bär på betydelser enligt indianerna. Exempelvis så sägs tranor symbolisera framgång, långt liv, skydd över nära och kära, och balans i livet ovanför. I många av mina drömfångare, väljer jag oftast att använda halvädelstenar, (exempelvis amethist eller turkoser) eftersom denna typ av stenar har helande krafter som hjälper oss människor i det dagliga livet. Det kan vara allt från att ge oss bättre sömn, till att ge oss mod i vardagen.
 
Kan man beställa en drömfångare, om man vill ha något speciellt färgtema, eller annat önskemål?
För tillfället tas inte beställningar emot. 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback