Veganska minikladdkakor

Jodå, jag vet om att det är kanelbullens dag idag. Men till mitt försvar så hade jag inte ingredienser hemma för att göra vego- kanelbullar. Därför fick det bli något så enkelt som mina minikladdkakor, med mindre socker, glutenfria, mer kakao, havssalt, och dadlar... De är supergoda!
 
Ingredienser:
för ca 6 stycken muffinsformar.
 
2 dl socker
100 gram smält mjölkfritt smör
3 dl glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 krm salt
2 dl mandelmjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk äkta vanilj
Ekologiska dadlar.
En nypa havssalt
 
 
Tillagning;
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
3. Vispa sockret & smält smör poröst med 2 msk mandelmjölk.
4. Blanda de torra ingredienserna & tillsätt dessa växlvis med resten av mandelmjölken. Vispa i minst 2 min.
5. Häll i smeten i muffinsformarna, formarna ska vara fyllda lite mer än till hälften.
6. Tryck i en dadel i vardera form.
7. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Absolut inte längre!
 
Låt svalna! Jag hade även på lite kokosflingor på mina.
 
 
 
 
 
 
 



Kommentarer

Kom ihåg






Trackback