Veganska havrepannkakor

 
Här ska ni få världens godaste recept på pannkakor, som jag hittade på halsogott.se. Dessa veganska havrepannkakor är mina absoluta favoriter. Dom är fria från gluten, mjölkprotein och ägg. Med andra ord perfekt för både allergiker som veganer! Det bästa är att smaken är minst lika god (fast godare!!) än vanliga pannkakor, plus att de är mer mättande och nyttigare. Både havre och chiafröna har en bindande effekt som gör att ägg inte behövs för att hålla ihop smeten. 
 

INGREDIENSER – VEGANSKA HAVREPANNKAKOR
Ca 10 mellanstora pannkakor (jag rekommenderar att dubbla smeten).

5 dl osötad mjölk (havremjölk*, cashewmjölk, mandelmjölk)
2 dl havregryn**
1 dl havremjöl
1 msk chiafrön
1 krm äkta vaniljpulver
1 krm salt

+ Olja till stekning

 

GÖR SÅ HÄR
Mixa alla ingredienser till en slät smet (det gör inget om det är havregrynsbitar kvar, det är bara gott). Låt smeten stå och svälla i 15 minuter. Stek pannkakorna på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidorna. Toppa med något gott, som exempelvis bär, banan, soya vispgrädde eller ljus sirap!

 

* Vid glutenintolerans bör inte havremjölk konsumeras då produkten inte ligger under gränsländerna för glutenfritt.
** Använd glutenfria havregryn vid glutenintolerans.

 




Kommentarer

Kom ihåg






Trackback