Mitt nya hem

Vy över Funäsdalen.
 
Goddagens! Äntligen har vi börjat landa i vårat nya hem. Kunde man inte tro när man flyttade in hit för snart tre veckor sedan, när kartongerna stod över hela hemmet och allt var en enda röra. Nu känns det faktiskt som ett hem. Sådär mysigt så man kan slå sig ned med kaffekoppen i lugn och ro. Har endast kvar lite småpylls att göra, innan det är helt klart, men det får göras eftersom. Känner mig så lättad och glad över att jag faktiskt trivs så bra här, var lite orolig över att jag skulle längta hem till ön på en gång, haha. 
 
Nog är det lite idylliskt att få bo såhär fint, ha berg och fjäll utanför fönstret, med en en trevlig liten fjällby så nära med mysiga små affärer och fik. Som det bästa av två världar, ett litet centrum om man vill se folk, och den vildaste vildmarken om man vill vara ifred. Bara att gå ut på promenader här är en fröjd för ögat, finns så mycket att se på. Något jag älskar med byn är att det finns en hel del gamla timmerhus från förr, det kryddar verkligen på den här idyllkänslan. Iallafall för en sådan som mig, som älskar gamla byggnader. Jag är ju trots allt lite gammalmodig av mig! Astrid verkar trivas hon också. Inte nog med att det är massvis med pulkasnö så har hon superstora fönster i hela vardagsrummet som hon kan sitta och titta ut genom, extra roligt är det när rådjuren promenerar förbi, då står hon och pekar och säger "titta! titta!" och är helt över exalterad, så himla roligt att se. Sen finns det väl också en nackdel med gigantiska fönster, det resulterar ofta i kladdiga fönster när man har småbarn. Men vad gör väl det med lite handavtryck här och där. ;-)
 
Men nu ska jag ta och dra på mig långkallingar och ullsockor, jag och lilla Astrid ska ut på äventyr innan mörkret faller.
 
Ha de gott!
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback