Dagar

Hej vänner! Nu var det ett tag sedan jag skrev. Dagarna har rent av bara flugit fram, har jobbat, varit ner till dalarna, och skaffat HUND! Ja ni läste rätt, efter ett år som hundlös, har vi nu utökat familjen med vår lilla Ulf, som är av rasen siberian husky.
 
Jag har i så många år tänkt på just en polarhund, och jag skulle väl egentligen säga att min långa barndomsdröm har besannats. Okej, det där lät väldigt dramatiskt, men det är lite så faktiskt. Stod mellan att skaffa en jämthund, (samma ras som min King var) eller en draghund.
Saken är den att som nyinflyttad funäsdaling blir det inte så mycket fokus på älgjakt i dagsläget, då jag inte har samma tillgång till jaktmarker... Därför fick införskaffandet av jaktkamrat vänta lite, och valet föll på en draghund.
 
Jag tycker folk kan vara så lustiga när man säger att man valt just denna ras, haglande fördomar är bara förnamnet. 
 
Ja, en husky har hög aktivitetsnivå, den måste få arbeta med både kropp och hjärna.
Ja, den har separationsångest och vill inte lämnas ensam.
 
Men säger jag, ska inte alla hundar få aktiveras och träna, och följa med familjen på saker? Inte skaffar vi väl hundar för att de ska sitta ensamma på sofflocket hemma som en dekoration? Självfallet är olika raser olika krävande på aktiveringsnivån, och huskyn vill arbeta extra mycket - det ska man vara medveten om! Med andra ord, en husky passar inte alla, men det passar oss med en aktiv livsstil. 
 
Här kommer lite bilder från Ulf's första dagar med mig, som vi tillbringade hos mina föräldrar i dalarna. Han är verkligen en underbar hund, full i energi och alldeles cool-lugn mellan varven.. Redan från första stund var han så fin med Astrid. ♥
 
 Kommentarer

Så roligt att du flyttat till Funäs! Min släkt har stuga i Ramundberget :D

Svar: Jasså, roligt! Då kanske vi ses någon gång. 😄
Natives of Yggdrasil


Kom ihåg


Trackback