Skidtur till Mittåkläppen

Hej på er!
Hoppas er dag har varit lika fin som min! Startade dagen med lite jobb vid datorn, sen var det bara att dra på sig skidkläderna och fara ut med Ulf. Solen stod högt på himlen, inte ett moln.
Vi startade turen vid Bruksvallarna, som sedan skulle ta oss till Mittåkläppen. Var så ofantligt varmt att jag hade bara min tunna houdini tröja på mig, och hade nog egentligen inte behövt handskar heller för den delen, så varmt var det.
 
Påvägen dit var det uppförsbacke...uppförsbacke och uppförsbacke. Solen hade inte hunnit värma upp snön riktigt då vi var där ganska tidigt, så jag hade dåligt fäste med skidorna och det var 'hårt' och halt. Men det gick! Tur man har draghjälp! 😄
 
När jag hade kommit fram till stenen stannade vi till lite och insöp omgivningen. Blev så tagen av landskapet, var ju mindre än ett år sedan jag var här och besteg Mittåkläppen med Astrid och besökte gruvorna. (De inläggen finner ni här och här) Allt var så grönt, samma men ändå olika? Nu har naturen som ett enda stort vitt täcke på sig. 
 
Häftigt ändå hur våra årstider är. 
 
Älskade hund! ❤
 
Spåret gick ovanför Djupdalsvallens fäbod, som för tillfället låg halvt begraven i snön.
 
 
 14 April

Hej på er vänner! 
 
Idag är det en sådan härlig dag. Igen! 
Jag, Astrid och Ulf har bara tagit det lugnt idag, Astrid är lite förkyld och då behöver man lite mer vila än vanligt. Men vi har iallafall varit nere på sjön så Ulf har fått jobba lite. Blev ett riktigt muskelpass för hans del, skapligt tungt att dra Astrid i pulkan nu när det är så mycket blötsnö, jag sprang ju bara bredvid och blev trött, haha!
Väl hemma påbörjades det väldiga tjatet efter chokladbollar, som kan ha kommit från att Astrid såg på Lilla Spöket Laban imorse, avsnittet där hela spökfamiljen hetsäter chokladbollar till lunch och middag.
 
Well, det är ju lördag så jag fick ta mitt ansvar som mor och ställa mig och rulla några. Astrid gav dem toppbetyg iallafall. Det tackar jag för.
 
I skrivande stund sitter jag på balkongen med en kopp kaffe, Ulf snarkar vid mina fötter, solen skiner, Astrid myser i soffan. I bakgrunden spelas Lars Winnerbäck. 
 
Bra lördag.
 
 
 
 
 
 
 Svalåtjärn

Som tidigare nämnt var jag ju och red i onsdags... Men efter en dag i sadeln hade jag inte mage att gå in, solen sken som aldrig förr och vinden var helt stilla. Det fick bli fjället på kvällen - närmare bestämt Svalåtjärn!
 
Började åka från Fjällnäs, och efter att ha kämpat mig upp för "mördarbacken", kom jag äntligen upp på kalfjället. Ulf var taggad och vi flög bokstavligen fram. Det är så meditativt att åka skidor med Ulf, landskapet och tystnaden ger mig sådan ro.
 
Väl framme ser jag två filurer som sitter där i snön, när jag plötsligt hör dem ropa och tjoa. Det är ju för fasiken Charlotte, Cia och Greven som sitter där och lurar. Vad är oddsen att man stöter på ett par vänner mitt ute i ingenmansland en onsdag kväll?
Jo om man bor i Västra Härjedalen tydligen.. Haha!
 
Ulf och jag hängde där ett tag innan vi vände om och for hemåt igen.
Mysig kväll, minst sagt!
 
På tillbakavägen - mot solen och vidare!