Ett nytt kapitel

Förändring.
 
Ett ord som har varit ledande senaste tiden. Det har varit en rörig, känslofylld och märklig tid. Men äntligen kan jag säga att jag landat. Att separera med någon man varit ilag med i 6 år, och har ett barn med, är tufft. Även om ett beslut känns rätt, tar det inte bort känslorna av sorg. För det är ju en sorg att bryta upp. Många tankar som snurrat, som hur det kommer kännas och vara för Astrid, när de två viktigaste personerna i hennes liv helt plötsligt bor på varsitt håll? Varför är man hos mamma ena veckan och pappa nästa? 
 
- Saker och ting har iallafall gått över förväntan, när Astrid sov här första natten var det lite jobbigt. Innan läggdags blev det gråt över att vilja "åka hem". Men alla andra nätter har gått bra, och även hon har börjat känna sig hemma.
 
Jag hade turen att hitta en stuga i Tännäs, och här sitter jag nu, i min lilla stuga på 35 kvm. Korna råmar utanför, skogens löv har börjat falla och ändra skepnad. Någon form av ordning har börjat tillfalla i stugan. Möbler och saker har funnit sin plats, tavlor har hängts upp på väggen. Det har blivit ett hem, vårt nya hem. Mitt, Astrid och Ulfs. Det känns främmande, men också spännande - början på något nytt.
 
..Livet kan vara bra lustigt ibland.
Jag minns så väl när jag åkte genom Tännäs för första gången för några år sedan, byn kändes som en blandning av lantlig idyll och ängslig tassemark. Tanken på att någonsin flytta hit, fanns inte på världskartan.
 
Men tji fick jag. 
Och det bästa av allt, är att jag trivs. Det är stillsamt och lugnt, precis som jag vill ha det. ♥
 
 
 
 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback