Museer i Stockholm För ART Lovers

sweden-img4

Museumguiden – Museum Sverige : Museiguiden är en guide till museer, slott och historiska byggnader i hela Sverige. Vårt mål är att skapa en omfattande guide över landets museum och göra det enkelt för användaren att hitta museet på olika platser, och att få en överblick över vad varje museum har att erbjuda i sina samlingar. För konstälskare finns det flera museer i Stockholm att välja mellan, beroende på vilken riktning du är intresserad av. På Museumguiden.com finns alla konstmuseum i Stockholm listade, så gör först ett besök där. 

Nationalmuseum

 Nationalmuseum är Sveriges största konstmuseum, ägt av Svenska Staten. Museers samlingar består av målningar, skulptur och verk på papper från 1500-1900-talet, och av tillämpad konst och designföremål från 1500-talet fram till idag. 

Thielska galleriet

 Thielska galleriet är ett av Stockholms konstmuseum med verk av medlemmar i Konstnärsförbundet från 1900. I ThielSka Galleriet hittar du också en av de största samlingarna av Edvard Munch. Museet skapades av “finansmannen Ernest Thiel”, som var en av de mest betydande konstsamlarna i Sverige. 

Moderna museet

 Modernt museum visar den svenska, nordiska och internationella moderna och samtida konsten. I museets samlingar ingår samtida måleri, skulptur, fotografi och konstfilmer från 1900 och framåt. Modernt Konstmuseum finns både i Stockholm och Malmö. 

Fotografiska museet

 Fotografiska museet ligger i Stora tullhuset i Stadsgårdshamnen. Museet är ett privatägt svenskt konstgalleri, grundat av bröderna Jan och Per Broman. Fotografiska