Stockholm – Ett stort resmål som är snällt mot din budget

sweden img2

Sverige är ett av de mest prisvärda resemålen i Västeuropa. Detta uttalande skulle ha höjt några ögonbryn för några år tillbaka, men det har blivit verklighet. Så varför inte åka till Stockholm i år? Ledare från båda kontinenterna kan ha olika åsikter om världspolitik, men amerikanska resenärer älskar Europa, precis som européer älskar att se USA. Vissa amerikanska researrangörer och resebyråer förväntar sig till och med att sälja fler resor till Europa i år än någonsin tidigare. 


Så används dina skattepengar

 Det är anmärkningsvärt. Dollar-euro-växelkurserna gör en europeisk semester långt ifrån billig nuförtiden. Om du vill se Europa utan att förlora för mycket pengar, bör du välja destinationer som inte har bytt till euron. Sverige är ett utmärkt val. Sverige är ett EU-land (inget visum krävs för amerikaner), men svenskarna betalar fortfarande med kronor, inte med euro. För att kontrollera om priserna i Norden verkligen är så mycket lägre, jämförde jag priserna på tre välbelägna trestjärniga hotell i den svenska huvudstaden Stockholm med liknande hotell i de populära huvudstäderna i två euroländer, Paris och Rom. Skillnaden var otrolig. Priserna i Stockholm startade mellan 113 och 125 US-dollar per natt. I Rom fick man betala mellan 155 och 184 USD och i Paris mellan 167 och 222 USD. Och det är bara hotellpriser. Restaurangpriserna i Stockholm har gått ner även de senaste åren, i alla fall för utlänningar. 

Bekväma & prisvärda resor med buss

 Jag gick också till en populär säljare flygbiljetter och sökte efter den lägsta flygresan. Den billigaste biljetten från New York till Stockholm kostar 851 USD, medan de bästa biljetterna till Rom och Paris kostar 897 USD vardera. Men hey, du är inte plocka en resmål på grund av pengar ensam! Du vill se något också! Tja, oroa dig inte för det. Stockholm kallas ofta den vackraste huvudstaden i världen, och det med rätta. Staden är byggd på 14 öar och har ytterligare 24.000 precis runt hörnet. Vart du än går kommer du alltid att få en glimt av vatten. Det är en mycket grön stad också. Stockholm är den enda huvudstaden i världen med en rättsligt skyddad nationalpark inom stadens gränser. Och det är inte allt. Det finns en välbevarad gammal stadskärna med medeltida gator och gränder. Staden har cirka 100 museer som alla är olika och tilltalande för alla åldrar – och många har till och med fri entré. Det pulserande nattlivet och det moderna shoppingdistriktet håller dig sysselsatt efter sightseeing, medan den avslappnade atmosfären och de fantastiskt rena gatorna bara bidrar till din semesterstämning. Ses vi i Stockholm i år? Du borde vara där redan!