Topp fem måste göra i Stockholm på Norrskenssemester

sweden-img

När du går in på en av de spännande Northern Lights-semestern, råder det ingen tvekan om att höjdpunkten på din resa kommer att bevittna det magnifika skådespelet själv. Men när du besöker denna underbara del av världen det lönar sig att komma ihåg det finns mycket mer att upptäcka också. Resan för många Norrskenssemestrar kommer att innehålla en vistelse i Stockholm, och om du befinner dig i denna eklektiska europeiska stad i ett par dagar, kommer du att översvämmas av saker att göra, platser att besöka och upplevelser att njuta av. Här är bara några förslag. 

Utforska historien

 Stockholm är medeltida i sitt ursprung och Gamla Stan (Gamla stan) står i centrum. En bosättning har funnits här sedan 1252, och att utforska området är ett fascinerande sätt att tillbringa en morgon. De slingrande gatorna och nyfikna gränderna ger vika för små torg som förbises av vackra kyrkor, vilket avslöjar glimtar av dess antika historia. Idag kan du njuta av din historiska turné till fots och skäm bort dig i en mycket modern våffla längs vägen! 

Fördjupa i konsten

 Medan Stockholm har utvecklats till en modern stad, behåller det sitt starka kulturella och konstnärliga arv. Här finns många utmärkta museer, men två av de mest populära är Nationalmuseet och Moderna Museet. I en intressant kontrast, de första visar ritningar och konstverk utgör medeltiden, liksom bitar av Rembrandt och Degas bland andra, medan Moderna Museet (som namnet antyder) ståtar med en fantastisk samling av samtida konst, som omfattar verk av Picasso, Dali, Pollock och De Chirico. 

Café Kultur

 Cafékulturen i Sverige är lika populär som var som helst i Europa och den är definitivt värd att hänge sig åt. Lokalbefolkningen dricker rikliga mängder kaffe, och en morgondryck tillsammans med något sött är så förankrad i kulturen att tidsfördriv har fått ett namn – fika – som ungefär kan översättas till “njuta av kaffe och chatta på fritiden”. 

Gå med i adeln

 Stadshuset, eller Stadshuset, är Stockholms mest kända monument, värd för Nobelprisfesten varje år. Du kan ta en rundtur i byggnaden, som inkluderar ett besök i Gyllene salen med sina historiska scener avbildade i 18 miljoner mosaikbitar, och du kan också se det otroliga 10 000-pipade organet.

Få på vattnet

 Att fånga en färja runt Stockholms skärgård (den största i Sverige) är ett underbart sätt att tillbringa en eftermiddag för att få en fantastisk upplevelse på en av norrskenssemestrar. Även om endast 150 av öarna är bebodda, är landskapet enormt varierande, och färjeturen gör verkligen för en intressant resa. Detta är bara några förslag på hur du spenderar din tid när du bor en dag eller två i Stockholm i början eller slutet av Norrsken semester. Faktum är att denna fantastiska stad erbjuder mycket mer än dessa attraktioner, och de skrapar knappt på ytan.