Upptäck möjligheterna att studera utomlands i Norden

swedenflag

Studenter som söker att studera utomlands har nu en uppsjö av alternativ i Nordamerika, Sydamerika, Asien och Europa. Nästan alla nordeuropeiska länder har öppnat sina dörrar för internationella studenter genom att omstrukturera sin befintliga infrastruktur och studiekurser. Frasen “Nordiska länder” står för de länder som Norge, Sverige, Danmark, och Finland och Island också. I den här artikeln ska vi göra ett försök att upptäcka internationell utbildning scenario i Norge, Sverige och Finland. 

Studera utomlands

 Olika norska läroanstalter är numera leverera mycket mer betydelse för internationell utbildning med över 170 master level program som erbjuds på engelska. Norge följer också riktlinjerna för europeisk högre utbildning. Som ett resultat, studenter fortsätter sina studier i Norge kommer att erkännas i andra länder för sina examina och intyg som erhållits här. Internationella studenter kommer inte att behöva betala några terminsavgifter i detta land som fastställs i en viss regel. Levnads- och studiekostnaderna i Norge är jämförelsevis högre än andra länder. Men studenter från främmande länder kan utnyttja ekonomiskt stöd för att möta sina levnadskostnader här. Det finns flera student stipendieprogram, studielån, och stipendieprogram tillgängliga för att bära kostnaderna för en hel kurs eller ett visst antal terminer. Mer än 10 000 utländska studenter är för närvarande en del av det norska högskolesystemet. Du kan välja din önskade program från en mängd grund- och forskarutbildningsprogram som erbjuds av många högskolor och universitet. Några av de kända universiteten i Norge är norska universitet för livsvetenskaper, Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen, och Norska universitetet för vetenskap och teknik. 

Lönar det sig att studera utomlands?

 Sverige är det andra nordiska landet som klarar av att uppfylla alla sina utbildningsbehov genom ett antal högt erkända universitet och högskolor. Landet erbjuder alla typer av forskarutbildning, forskarutbildning, och certifikatprogram för att göra din studie i Sverige till en oerhört glädjande upplevelse. Internationella studenter ska skicka sina ansökningar om att studera i Sverige endast genom portalen Studera.nu. Efter att ha öppnat ett konto på portalen kan du fylla ansökningsformuläret där nämna en lista över kurser, i ordning efter preferens. Ta en utskrift av detta formulär och skicka den tillsammans med de officiellt granskade kopiorna av dina obligatoriska utbildningsdokument till adressen för Universitetsstudier i Sverige. Anmälan angående ditt val till önskat program kommer att nå dig några månader före terminens början. Bland de lärosäten i Sverige som lockar fler utländska studenter finns Blekinge Tekniska Högskola, Göteborgs universitet, Stockholms universitet, Boras universitet och Högskolan Dalarna. Om du vill ha en säker och exotisk miljö för din internationella utbildning, kommer en studie i Finland att vara den mest lämpade för dig. Vissa universitet i detta land är ständigt rankad bland toppuniversitet i världen. Utomstående studenter kan göra sina studier till en låg kostnad affär här genom att välja en kurs från flera undervisning-fria universitet. Listan över toppuniversitet i Finland består av Helsingfors universitet, Åbo universitet, Helsingfors tekniska universitet, Uleåborgs universitet, och Kuopios universitet.